2016

Anskaffelse

I efteråret 2015 købte vi en sejlbåd sammen med Sidsels bror Jonas og Mortens far. Vi havde leget med tanken i løbet af sommeren 2015, og da det rigtige tilbud kom i efteråret slå vi til. Vi havde egentligt kigget på mindre sejlbåde i størrelsen 16-20 fod, men vi endte (heldigvis) med en 26 fod. En Sunwind 26 med navnet Vanilla.
sunwind
Båden er en glasfiberbåd fra 1979, og havde stået på land i et par år. Da vi købte den stod den i Brøndby, og vi besluttede at det var det Sydfynske øhav der træk, så vi fik en bådplads i Faaborg havn.

Beskrivelse fra salgsannonce:
Sunwind 26 er en dejlig og velholdt sejlbåd som er fra 1981. Båden er nem at sejle, hvilket betyder den egner sig til begyndere og erfarne sejlere, både den lille familie eller hvis du bare ønsker sejlture med vennerne. Båden er passende til ca. 4-6 personer ombord og har 5 sovepladser.
Velholdt Volvo Penta motor med omdrejningstæller/timetæller, hovedrenoveret i 2009.
Båden er generelt meget velholdt af sin årgang at være, teakaptering, lækkert stort cockpit med teak, nyere sejl (storsejl + fok), derudover ældre sejlgarderobe med genua, spiler og storm fok. Der medfølger 2 x anker (stort + lille), Silva kompas, lænse pumpe, toilet, diverse tovværk, fendere. Der er monteret toilet og gasblus ombord og medfølger Køleboks med 12v køling. Strømbesparende LED lamper alle steder under læ. DVD/CD/Radio afspiller/forstærker med 7″ skærm + 22″ LED TV, højtalere inde og ude i cockpit.
49 liters brændstoftank (ny) m/ tankmåler, 60 liters færskvandstank med trykpumpe + tankmåler.
Nyrenoveret el- og navigationssystem ombord med Garmin NMEA-2000 instrumenter (år 2012/2013): Garmin 720s kortplotter, Garmin vind-, tryk-, temp- og dybdemåler, VHF medfølger (ældre model). Der medfølger Raymarine selvstyrer (2011) som arbejder sammen med søkortplotteren, 2 x batterier (år 2013), 12v Trident lader (år 2012) og 600W inverter med 12v til 220v. Der er monteret landstrøm med HPFI relæ, sikringer og seperate stikkontakter til både inverter og landstrøm.

Inden turen til Faaborg i april fik vi tjekket motor, sejl, el, udstyr, gennemføringer o.lign. Male og ordne bund besluttede vi at udsætte til den lå i Faaborg, hvor det ville være lettere (og billigere) at komme til båden.