2014

Vi byggede vores hønsehus i løbet af sommeren 2014, og de første høns flyttede ind i august 2014. Vi har fire sussex og en orpington høne. Hønsegården er på ca. 16 m², og huset på ca. 2 m² Ved siden af hønsenes rum er der et lille foderrum på ca. 1 m² til deres mad og det udstyr vi bruger til fodring og rengøring. På taget af hønsehuset er der sået fire forskellige sedum-mosser, som med tiden vil dække hele taget og give små, fine blomster i forskellige farver.
Der er lidt billeder fra byggeprocessen nederst på siden.

Hønsene giver os fire dejlige æg hver dag, så den står ofte på spejlæg, blødkogte æg, æggemadder og ikke mindst pandekager!

Indtil videre er der installeret et kamera og en temperatur- og luftfugtighedssensor inde i hønsehuset og et i hønsegården. Billedet fra kameraerne ses nedenfor. Billederne opdateres ca. engang i minuttet. Det kan godt være lidt ustabilt pga. wifi-forbindelsen. Lyset i huset er slukket fra kl. 19 til kl. 7, og de er udenfor det meste af dagen.
Der tages en temperatur- og luftfugtighedsmåling hver halve time, så med tiden skal nedenstående diagram nok blive fyldt ud med flotte grafer.
Døren ind til hønsehuset åbner og lukker automatisk om morgen og om aftenen. Det hele styres af et par Raspberry Pi’s.
 

One thought on “2014

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *