Forår i haven

Så begynder det at ligne forår og vi er begyndt at kaste lidt tid efter de forskellige projekter vi har planlagt til i år. Her taler vi om køkkenhave, trampolin, shelter, blomsterbede og kantfliser.

De forskellige eksisterende bede er luget for ukrudt, og køkkenhaven venter kun på, at jordtemperaturen stiger et par grader mere. Kartoffelbedet er allerede halvt sået til, men vi er lidt nervøse for kvaliteten af de kartofler der blev lagt i jorden, at vi vil lige holde øje med dem. Rabarberen ser ud til at komme rigtig flot, det bliver godt!

Med varmen er de forskellige blomster også begyndt at titte frem, og vi har været ude, og beskære og trimme lavendlerne, skovjordbærerne og løvefoden, så de er klar til at skyde påny. Storkenæbben er blevet delt og kommer forhåbentligt til at fylde det dobbelt i år.

Vi venter med spænding på om de asparges planter vi såede i efteråret har overlevet vinteren, eller om vi må ud og købe nogle nye planter til aspargesbedet. Ligeledes plantede vi også en hel masse sommerfuglelavendel, som vi også have sået fra frø, men dem tror jeg nu ikke så meget på. Noget andet vi ikke tør så meget på er et par af vores frugttræer, som desværre fungerede som foder for de lokale harer mens vi var i Vietnam. Dem er vi nok nød til at skifte…

Af større projekter skal nævnes den havetrampolin, som vi har gravet ned i haven i denne weekend. Bestilt over nettet tirsdag, leveret torsdag og klar søndag morgen kl.9 – Silje var meget glad! Vi havde været rundt og spørge til lidt priser, hvis vi skulle have nogen til at grave den ned for os. Men i sidste ende greb Morten spaden fredag aften og gik i gang. Og 5 timer senere (sammenlagt) var den klar. Og kort tid efter stod naboens datter Emma, som er et år ældre end Silje der, og så blev der ellers hoppet!

Forårets store byggeprojekt er et shelter ved siden af vores bålplads. Sidste weekend nåede Morten af grave de fire stolperhuller, og i denne nåede han at starte på skelettet. Der er vist lige et par aftener eller weekend endnu får det skal indvies med snobrød og overnatning.

Og som altid lidt billederne af det hele.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *